Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2010 Pazar

Çikolatalı Muzlu Pasta

Çok lezzetli güzel bir pasta mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Malzemelere gelince
Pandispanya: 4 adet yumurta
                     1 su bardağı un
                       1 su bardağı şeker
                     1 su bardağı yoğurt
                     yarım su bardağı sıvıyağ
                     2 paket bitter çikolata
                      2 yemek kaşığı kakao
                       1 paket kabartma tozu
Krema: 250 ml süt(1 buçuk su bardağına denk geliyor)
             1 çay bardağı tozşeker
              yarım çay bardağı un
              1 tatlı kaşığı buğday nişastası
               2 tane yumurta sarısı
Dışı için: 1 poşet krem şanti
              1 bardak sütle iyice çırpılır
Dışındaki çikolatadan çemberi hazırlamak için 1 paket bitter çikolataya ihtiyaç var
Arasına damla çikolata ve muz dilimleri koydum pandispanyayı sütle ıslattım,bu tarif 22 cm lik kalıba uygundur,yapılışına gelince
Pandispanya içinyumurtayla şeker iyice çırpılır sırasıyla önce sıvı malzemeler sonra kuru malzemeler eklenir(çikolata benmaride eritilmiş olmalı) 22 cmlik kalıba dökülür 180 derecede tahmini 30 dakika pişirilir.Piştikten sonra bir gün bekletilir ertesi gün 3 parçaya kesilir araya krema sürülür,çikolata ve muz eklenir.Krema için bütün malzemeyi tencerede karıştırarak pişir,piştikten sonra istenirse 1 çorba kaşığı margarin konulabilir.
çikolatayı benmaride erittikten sonra pastanın eni ve boyu ölçülüp o boyutlarda yağlı kağıttan bir şerit kesilir,eritilmiş çikolatta düzgünce çok ince olmayacak şekilde yağlı kağıda sürülür,5 dakika oda ısısında beklettikten sonra dikkatlice pastanın etrafına yapıştırılır,pasta buzdolabına kaldırılır çikolata iyice katılaşıp,yağlı kağıttan ayrılacak duruma gelince dikkatlice kağıttan ayrılır.Üstü isteğe göre süslenir ben çikolata ve drajelerle süsledim,afiyet olsun.
                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails